Internet of Things

SmartThings

Samsung

Het SmartThings-systeem van Samsung maakt het leven heel wat eenvoudiger. Dankzij één app op je smartphone heb je de controle over je hele huis. Van de beveiligingscamera's tot de sloten, van je centrale verwarming tot je verlichting, en van je douche tot je rookdetector. Samsung brengt het allemaal samen in één handige app.

Hoe werkt het?

In je huis worden allerlei sensoren geplaatst. Bij een verandering sturen deze sensoren onmiddellijk de gegevens door naar je smartphone, waar je ook bent. Zo ontvang je meteen een notificatie over wat er gebeurt in je huis. Daarnaast kan je ook zelf, vanop een afstand, bepalen wat er in je huis moet gebeuren.

Voordelen

Het grootste voordeel is natuurlijk het gemak. Met de app bepaal je zelf wat er wanneer moet gebeuren. Zo kan je de koffiezet instellen zodat je elke ochtend om half acht kan wakker worden met de geur van een verse kop koffie. En dat zonder dat je uit bed hoeft te stappen!

SmartThings scoort ook erg hoog op veiligheid. Zo ontvang je automatisch een notificatie wanneer iemand onverwachts je huis binnenkomt. Op die manier kan je, indien nodig, meteen de politie verwittigen. Zo zet je inbrekers voor goed buitenspel! 

Ook om brand te voorkomen is de app erg handig. Een sensor aan je rookmelder volstaat al om meteen een melding te krijgen in geval van brand.

SmartThings werk ook nog eens erg besparend. Dankzij allerlei sensoren weet je 24/24 wat er in je huis gaande is. Zo kan je kijken of je het licht niet hebt laten branden. Maar ook of de kraan lekt of wanneer de verwarming onnodig opstaat. De app vertelt het je allemaal.

Kortom, SmartThings maakt het leven een pak eenvoudiger en veiliger. Ongetwijfeld zal SmartThings bij heel wat mensen in 2017 een vaste waarde zijn. En daar knnen we alleen maar blij om zijn!